ID proiect 155075

Titlul proiectului – “Sanse pentru viitorul tinerilor NEETs din regiunea Sud Est

Componenta 1 VIITOR PENTRU TINERII NEETs I

Axa Prioritara Inifliativa locuri de munca pentru tineri

Operatiune compozita OS. 1.1, 1.2

Schema de ajutor de stat Schema de ajutor de minimis “VIITOR PENTRU TINERII NEETs I”

Obiectivul general al proiectului/Scopul proiectului

Obiective proiect

ARGUMENT: Scopul proiectului este imbunatatirea situafliei tinerilor NEETs din regiunea Sud Est facilitand astfel tranziflia acestora catre piata muncii la nivel regional unde se va acfliona pe trei paliere: educaflie, formare, ocupare (inclusiv antreprenoriat).

Efectul pozitiv pe termen lung al proiectului este asigurat de maniera integrata de oferire a serviciilor acestuia, care asigura parcurgerea impreuna cu beneficiarii a tuturor etapelor pentru stabilirea necesarului de competente pentru piata muncii, asigurarea dezvoltarii competentelor antreprenoriale necesare si in final, ocuparea pe cont propriu Nevoia imediata de solutionare a problemelor tinerilor NEETs este cauzata si de faptul ca, pe termen lung, mentinerea acestora intr-o stare de inactivitate va genera, pe langa cheltuieli suplimentare la bugetul de stat si venituri reduse din activitatea acestora, un deficit alarmant de forta de munca cu calificari adecvate pietei muncii. Astfel, prin oferirea solutiilor personalzate pentru stimularea ocuparii se va realiza incadrarea in munca a acestora și evitarea situatiilor de marginalizare sau excludere socio-profesionala.

OBIECTIVUL GENERAL

Cresterea oportunitatilor de ocupare si facilitarea integrarii pe piata muncii pentru 375 de tineri NEETs din regiunea Sud Est, prin oferirea serviciilor integrate de masuri active si personalizate de ocupare, cuprinzand mediere, informare, programe de formare profesionala, acordarea de sprijin pentru înfiinflarea de afaceri (formare profesionala antreprenoriala, sprijin pentru elaborarea planului de afaceri etc., analiza si selectarea planurilor de afaceri viabile, suport în înfiinflarea companiei)pe o perioada de 18 de luni.

Se vor introduce elemente integrate inovatoare in domeniul ocuaparii (garantia pentru tineret), prin corelarea cererii si ofertei pietei fortei de munca, ce vor facilita integrarea grupului tinta pe o piata a muncii competitive si in continua schimbare in special pentru persoanele care nu au un loc de munca, educaflie sau formare, inclusiv a tinerilor cu risc de excluziune sociala si a tinerilor din comunitaflile marginalizate.

Obiectivul general al proiectului va fi atins prin derularea in proiect a 5 activitati, stabilite in concordanta cu cele prevazute de Ghidul Solicitantului Conditii specifice „VIITOR PENTRU TINERII NEETs I” AP 1/ PI 8.ii/ OS 1.1 & OS 1.2 ” Obiectivul tematic 8: Promovarea unei ocupari sustenabile si de calitate a forflei de munca si sprijinirea mobilitaflii forflei de munca Prioritatea de investiflii 8.ii: Integrare durabila pe piafla muncii a tinerilor (FSE), în special a celor care nu au un loc de munca, educaflie sau formare, inclusiv a tinerilor cu risc de excluziune sociala si a tinerilor din comunitaflile marginalizate, inclusiv prin punerea în aplicare a “garanfliei pentru tineret” Obiectivul Specific 1.1 – Cresterea ocuparii tinerilor NEETs someri cu vârsta între 16 – 29 ani, înregistrafli la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidenfla în regiunile eligibile Obiectivul Specific 1.2 – Îmbunataflirea nivelului de competenfle, inclusiv prin evaluarea si certificarea competenflelor dobândite în sistem non-formal si informal al tinerilor NEETs someri cu vârsta între 16 – 29 ani, înregistrafli la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidenfla în regiunile eligibile, generand efecte pozitive pe termen lung, care vor fi in concordata cu strategiile la nivel national si european, contribuind la atingerea obiectivelor acestora, astfel:

1.Proiectul se afla in concordanta cu Raportul Comisiei catre Consiliu, Parlamentul European, Comitetul European Economic si Social și Comitetul Regiunilor – „Egalitate intre femei si barbati”, prin asigurarea accesului egal si nediscriminatoriu la serviciile furnizate și promovarea egalitatii de sanse intre barbate si femei in toate activitatile proiectului. In acest scop toate activitatile proiectului au incluse referinte privind accesul egal si non discriminativ la activitate. De asemenea avem incluse masuri concrete care vizeaza respectarea acestor principii (activitatea de management).

Proiectul se afla in concordanta cu Legislaflia Naflionala privind egalitatea de sanse: Legea nr. 202/2002 privind egalitatea de sanse și de tratament între femei si barbafli; Ordonanfla guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea si sancflionarea tuturor formelor de discriminare;

Ordonanfla de urgenfla nr. 61/2008 privind implementarea principiului egalitaflii de tratament între femei si barbafli în ceea ce priveste accesul la bunuri si servicii si furnizarea de bunuri si servicii;

Vor fi promovate in cadrul proiectului urmatoarele masuri:

1. Ne vom asigura ca pe parcursul implementarii nu apar situaflii care sa contravina prevederilor legale în domeniul egalitaflii de gen și nediscriminarii;

2. Ne vom asigura ca toate categoriile de persoane pot sa participe în mod egal la activitaflile proiectului, astfel încât sa nu existe bariere care limiteaza egalitatea de sanse (program flexibil, spaflii si dotari accesibile inclusiv persoanelor cu dizabilitafli, resurse echilibrate în funcflie de nevoile diverselor categorii de persoane etc.);

3. Va fi utilizat un limbaj adecvat la elaborarea documentelor în cadrul proiectului, care sa evite stereotipurile de gen si cele asociate altor vulnerabilitati;

4. Diseminarea informafliilor despre obiectivele si rezultatele proiectului se va face si catre organizafliile si asociafliile care reprezinta interesele diverselor categorii de persoane.

2.PROIECTUL CONTRIBUIE LA INDEPLINIREA OBIECTIVELOR STRATEGIEI NATIONALA PENTRU OCUPAREA FORTEI DE MUNCA 2014-2020 prin crearea de noi locuri de munca si prin cresterea gradului de ocupare a fortei de munca, astfel vor fi create și ocupate 165 de locuri de munca, ocupate exclusiv de tinerii NEETs. De asemenea contribuim la cresterea gradului de adaptabilitate pe piata fortei de munca prin furnizarea programelor de dezvoltare a competentelor antreprenoriale pentru 50 beneficiari, furnizand astfel sprijin pentru adaptarea la mediul de afaceri privat.

Prin actiunile de consolidare a capacitatii noilor firme create de catre beneficiari, actiuni care vor conduce la infiintarea a minim 23 firme și crearea a 23 noi locuri de munca, (ce vor fi ocupate de catre persoane care isi au domiciliul sau resedinta in zonele din regiunile tinta), proiectul contribuie la realizarea obiectivelor SN de Ocupare a Fortei de Munca 2014-2020 care isi propune sa impulsioneze eforturile de a atinge tinta de ocupare stabilita de Romania pentru anul 2020, si anume o rata de ocupare de 70%. Proiectul sustine si Obiectivul 3 al Planului de Actiune pentru SNOFM 2014-2020 – Dezvoltarea unei resurse umane cu un nivel înalt de calificare si competenfle adaptate la cerinflele pieflei muncii – prin derularea unui program de formare antreprenoriala specifica pentru cei 50 membri ai GT, furnizarea

personalizate de consiliere si prin sprijinirea infiintarii si demararii functionarii celor 23 afaceri.

Unul din Pilonii importanti ai Strategiei vizeaza: „Pilonul 1 – Acces si stimulente pentru participare . Obiectivul strategic al Pilonului 1 este de a creste accesul si participarea la învaflarea pe tot parcursul vieflii pentru tofli. În cadrul acestui pilon, direcfliile de acfliune propuse se axeaza pe depasirea barierelor existente în cresterea participarii indivizilor si a firmelor la activitafli de învaflare pe tot parcursul vieflii, în mod specific prin extinderea cererii si ofertei de programe de învaflare pe tot parcursul vieflii.”

Din acest punct de vedere contribuim la formarea fortei de munca prin completarea cu noi bagaje informationale care sa-i permita adaptarea la domeniul antreprenorial si prin deschiderea oportunitatilor oferite de domeniul digital (TIC).

1. Prin proiect se asigura implementarea masurilor incluse în STRATEGIA GUVERNULUI ROMANIEI DE INCLUZIUNE A CETATENILOR ROMANI APARTINAND MINORITATILOR ROMILOR 2015-2020, reppectiv oferirea masurilor integrate din domeniul ocuparii fortei de munca, pentru cel putin 31 persoane de etnie roma (8,35% persoane de etnie roma din cadrul celor 371 tineri NEETs din GT, someri cu varsta intre 16-24 de ani, inregistrati la Serviciul Public de Ocupare, conducand la cresterea incluziunii sociale a romilor din Romania pliate pe urmatoarele directii de actiune : „ 7. Directii de actiune: B. Ocuparea Fortei de Munca:Obiectiv specific – Imbunatatirea participarii pe piata muncii a cetatenilor romani apartinand minoritatii rome – Directii de actiune: (1)asigurarea informarii privind piata muncii si punerea in contact a somerilor romi cu angajatorii, (2) cresterea sanselor de ocupare a persoanelor apartinand minoritatii rome prin incurajarea mobilitatii geografice si valorificarea capacitatilor antreprenoriale, (4) dezvoltarea si certificarea competentelor profesionale, (5) stimularea angajatorilor care incadreaza persoane apartinand unor categorii defavorizate pe piata muncii prin acordarea de subventii ”

4 STRATEGIA DE INVATARE PE TOT PARCURSUL VIETII VIETII 2015-2020: Prin activitatile / masurile / instrumentele integrate pentru cei 375 tineri NEETs someri cu varsta intre 16-29 de ani, inregistrati la Serviciul Public de Ocupare, se va asigura facilitarea accesului și participarea acestora la programe de formare profesionala a adultilor, la activitati si masuri de evaluare si certificare a competentelor obtinute pe alte cai decatcele formale, respectiv non-formale si/sau informale, la activitati si masuri specializate pentru stimularea ocuparii, formare profesionala antreprenoriala, sprijin pentru elaborarea planului de afaceri etc., analiza si selectarea planurilor de afaceri viabile, suport în înfiinflarea companiei in vederea cresterii gradului de ocupare in randul acestora, inclusiv a ocuparii pe cont propriu. Astfel, proiectul, prin activitatile propuse pentru grupul tinta, prin rezultatele asteptate si prin indicatorii de realizare si de rezultat imediat asumati, asigura implementarea masurilor incluse în Strategia de Invatare pt tot Parcursul Vietii 2015-2020, contribuind totodata si la Obiectivele Stabilite in aceasta strategie, indeplinind astfel cei 3 Piloni din aceasta strategie: Pilon1-Acces si stimulente pt participare (Sprijinirea somerilor Recunoasterea invatarii anterioare, etc.), Pilon 2- Calitate si relevanta si Pilon 3 – Parteneriate pt o mai buna informare. Totodata proiectul asigura implementarea masurilor prezentate în Strategia Nationale de Invatare pe Tot Parcursul Vietii, prin programele de formare profesionala a adultilor,inclusive cele în domeniul antreprenorial dar si prin activitatile si masurile de evaluare si certificare a competentelor obtinute pe alte cai decat cele formale, respectiv non-formale si/sau informale.

5 Relevanta proiectului fata de POCU 2014-2020 este demonstrate prin activitatile intreprinse in scopul imbunatatirii nivelului de competente prin participarea la programe de formare profesionala a adultilor, inclusiv prin evaluarea si certificarea competentelor dobândite în sistem non-formal si informal formare antreprenoriala, oferirea de subventii necesare infiintarii de noi afaceri pentru GT NEETs someri cu vârsta între 16 – 24 ani, cu rezidenta in regiunea Sud-Est si prin cresterea gradului de ocupare a acestora, prin masurile specifice care asigura atingerea temelor secundare de Sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de dioxid de carbon si eficienta din punctul de vedere al utilizarii resurselor, Inovare sociala, Îmbunata?irea accesibilitatii, a utilizarii si a calitatii tehnologiilor informatiei si comunicatiilor, Nediscriminare, dar si a temelor orizontale de dezvoltare durabila (poluatorul plateste, protectia biodiversitatii, utilizarea eficienta a resurselor, atenuarea si adaptarea la schimbarile climatice, rezilienta la dezastre), de promovare a egalitatii intre femei si barbati, aegalitatii de sanse si non-discriminare (egalitate de gen, egalitate de sanse, nediscriminare, accesibilitate persoane cu dizabilitati, schimbari demografice.

Pe termen lung, EFECTUL POZITIV AL PROIECTULUI este dat de:

– cresterea gradul de constientizare a nevoii viitorilor beneficiari de FPC, (in urma derularii campaniei) Ca urmare a pachetului de beneficii propuse prin CF, cel putin 375 membrii ai GT vor beneficia de masuri integrate din care 325 for urma un FPC si minim 165 pers isi vor gasi un loc de munca ca urmare a sprijinului primit.

– complementaritatea actiunilor din domeniul ocuparii fortei de munca (organizarea si desfasurarea unor programe de formare profesionala a adultilor,inclus antreprenorial organizarea si desfasurarea unor programe de evaluare si certificare a competentelor profesionale obtinute pe alte cai decat cele formale, respectiv non-formal si/sau informal, dar si furnizarea serviciilor specializate pentru stimularea ocuparii fortei de munca, crearea de noi afaceri prin intermediul stimulentului financiar primit ce asigura premisele pentru participarea deplina la viata economica, sociala si culturala. Sinergia actiunilor ofera o perspectiva de dezvoltare holistica, prin dezvoltarea competentelor de baza necesare unei educatii/formari optime dar si performante, dezvoltarea si dobandirea cunostintelor, competentelor, aptitudinilor și abilitatilor necesare inserarii pe piata muncii din perspectiva viitorului statut de angajat / angajat pe cont propriu/angajator. Diversitatea interventiilor raspunde pe termen scurt nevoilor concrete ocupare (angajabilitate si angajare pe cont propriu), dar se rasfrânge pe termen mediu si lung la nivelul familiei/gospodariei si comunitatii. Fiecare om devine o resursa pentru familie si comunitate ceea ce asigura caracterul sustenabil si de durata al interventiilor;

– cresterea accesului si participarii la masuri de sprijin pentru gasirea unui loc de munca (Formare profesionala (in cadrul acestei masuri GT va beneficia de diferite cursuri de formare profesionala de calificare/recalificare, cursuri care vor avea la baza o curricula ce abordeaza si temele de dezvoltare durabila, de egalitate de sanse, de gen si nedescriminare, etc), mediere si plasare pe piata muncii. Acest efect pozitiv care va fi inregistrat pe termen lung va avea impact si rezultate scontate in atenuarea efectelor negative de scadere demografica, ale restructurarii economiei actuale si ale necesitatii adaptarii la cerintele tot mai noi ale pietei muncii, reducerea ratei de somaj la nivel local, regional si national, cresterea ratei de ocupare, dar si scaderea gradului de saracie. Este o reala nevoie si necesitate pentru populatia reprezentata de acesti tineri NEETs din cadrul regiunii de implementare de a beneficia de servicii personalizate de formare profesionala continua adaptata la nevoile lor, dar si la nevoile actuale ale pietei muncii si astfel sa fie formati corespunzator, pentru a dobandi competentele solicitate de mediul economic local, regional si national, aflat intr-o continua evolutie;

– dezvoltarea sectoarelor economice din regiune deoarece peste 23 tineri NEETs vor deveni antreprenori de succes, care in mod direct isi vor aduce contributia la cresterea nivelului economic. De asemenea pentru inceput sunt create 23 de locuri de munca, care in viitor, odata cu dezvoltarea afacerii se vor multiplica ca numar.

– expertiza unor profesionisti cu experienta bogata in domeniul antreprenoriatului este o contributie semnificativa pe care o aducem în debutul propriei afaceri, dar care va conta pe toata perioada de implementare. Prin programul de consiliere oferim sansa de a demara o afacere pe cont propriu cu riscuri diminuate. Pentru cei mai multi antreprenori debutanti finantarea integrala a propriei idei de afacere este o utopie. Pentru foarte multi dezvoltarea unei afaceri viabile, ramane la stadiul de Plan din lipsa unei finantari. In viitorul apropiat 23 persoane din regiunea tinta vor fi proprii angajati

– dezvoltarea profesionala ce contine o serie de componente de natura personalizata, privind dezvoltarea profesionala a persoanelor din GT cu cunostinte, competente, abilitati si aptitudini practice, necesare atat pentru a se dezvolta profesional, dar pentru facilitarea insertiei pe piata muncii. Proiectul prevede furnizarea de masuri personalizate care vor conduce la crestere gradului de a cunoaste, a actiona și a se dezvolta pe sine, cu scopul de a fi un membru activ al societatii, contribuind la cresterea coeziunii sociale si cresterea competitivitatii fortei de munca bine calificata, dar si la cresterea gradului de competitivitate a viitorilor angajatori (intreprinderi), sustinand astfel cresterea dezvoltarea socio-economica a pietei muncii si a intregului mediu de afaceri.

Aspecte detaliate legate de localizarea proiectului;

Proiectului se va derula in Regiunea Sud Est

1. Potential GT – aria de selectie judetele : Constanta, Buzau, Braila, Galati si Tulcea

2. Pentru cererea noastra de finantare, nu sunt stabilite cote procentuale pentru repartitia GT in functie de UAT/AJOFM de domiciliu sau numarul de zone urbane sau rurale. Aria de desfasurare si atributii in implementare: fiecare partener va avea in responsailitate grupul tinta ,divizandu-l in functie de aria de acoperire

VALOAREA ADAUGATA A PROIECTULUI

a. caracterul integrat si activ al activatilor prevazute ,preventiv, inovativ si flexibil, bazat pe dezvoltarea parteneriatelor la nivelul comunitatii, a rolului si responsabilitatii fiecaruia in spiritul principului subsidiaritatii si transversalitatii, prin implicarea in mod activ a persoanelor din GT la masurile/activ integrate, prin atragerea resurselor financiare prin accesul finantarii nerambursabile.

b. abordarea inovativa a PR din perspectiva metodelor si activitatilor integrate propuse si bazate pe dialog, acces si transparenta;

c. interventia personalizata asupra nevoilor GT,care duce la dezvoltarea si dobandirea de noi cunostinte, competente, abilitati si aptitudini

in randul persoanelor din GT,acestea aliniandu-se la cerintele actuale ale pietei muncii si aducand un plus de valoare fata de situatia existenta, dat faptului ca-si pot infiinta propriile afaceri;

d. cursurile de FPC vor avea la baza o curricula adaptata si in corelare cu cerintele actuale ale pietei muncii si va cuprinde teme/subiecte legate de temele secundare si de temele orizontale;

e. masurile pentru stimularea ocuparii vor avea caracter personalizat.

f. prin interventiile realizate la nivelul GT se va asigura o importanta crestere a fortei de munca bine pregatita si calificata, facilitand astfel insertia acestora pe piata muncii, generand astfel reducerea somajului si cresterea ratei de ocupare, precum si a gradului de competitivitate a acestei resurse umane, stabilitatea locului de munca,

g. facilitarea si cresterea accesului a 375 persoane din GT, tineri NEETs la masuri integrate si personalizate.

h. cresterea relevantei calificarii persoanelor din GT fata de dinamica pietei muncii;

l. includ si valorizarea pers de etnie roma la nivel de comunitati 11% persoane de etnie roma).

IMPACT ESTIMAT

Proiectul vizeaza obtinerea de rezultate cu impact la nivel educational,occupational si antreprenorial intrucat pe termen lung lung rezultate obtinute vor contribui in atenuarea efectelor negative de scadere demografica, ale restructurarii economiei actuale si ale necesitatii adaptarii la cerintele tot mai noi ale pietei muncii, reducerea ratei de somaj la nivel local, regional si national, cresterea ratei de ocupare, dar si scaderea gradului de saracie.

Va avea loc dezvoltarea comunitatilor locale, prin formarea profesionala a 375 crearea a 165 de locuri de munca, crearea a 23 noi afaceri, implicarea persoanelor apartinand grupului vulnerabil in activitati cu caracter social si/sau activitati economice (375 NEETs), facilitand accesul acestora la resursele si serviciile pe care le punem la dispozitie prin intermediul proiectului .

În cadrul proiectului se vor avea în vedere următoarele achiziții:

  1. Cheltuieli cu achiziția de materii prime, materiale consumabile și alte produse similare necesare proiectului;
  2. Set mobilier birou;
  3. Echipamente IT – laptopuri, multifuncțională, videoproiector, licențe.

În cadrul activităților proiectului se va derula activitatea de antreprenoriat (cursuri de formare), urmată de concursul de planuri de afaceri. În acest context, menționăm următoarele elemente de interes pentru organizarea concursului:

Calendarul evaluarii, selectiei și contractarii planurilor de afaceri în cadrul proiectului “Sanse pentru viitorul tinerilor NeeTs din regiunea Sud Est”, SMIS 155075

Nr.crt.Etape Perioada de derulare
1Depunere planuri de afaceri13 decembrie-16 decembrie 2022 – ora 12:00
2Verificare conformitate administrativa si eligbilitate (CAE)16 decembrie 2022 – ora 24:00
3Publicare lista proiecte respinse etapa verificare CAE17 decembrie 2022 – ora 10:00
4Depunere contestatii etapa verificare CAE17 decembrie ora 10.00 – 18 decembrie 2022, ora 24:00
5Evaluare contestatii19 decembrie 2022 – ora 16:00
 Publicare lista proiecte respinse etapa verificare CAE19 decembrie 2022 – ora 17:00
6Evaluare tehnica si financiara (ETF)16-19 decembrie 2022 – ora 24:00
78Publicare lista intermediară a proiectelor selectate(ETF)20 decembrie 2022 – ora 13:00
9Depunere contestatii etapa ETF20 decembrie 2022 – ora 24:00
10Evaluare contestatii ETF21 decembrie 2022 – ora 16:00
11Publicare lista finală a proiectelor selectate  pentru finanțare21 decembrie 2022 – ora 17:00
12Demarare etapa contractare21 decembrie 2022
SubactivitatePerioada de derulare(conform CF)
4.1 Acordarea de sprijin persoanelor din grupul tinta pentru infiintarea de afaceri sub forma unor servicii personalizate de sprijin      Iulie-Decembrie 2022
4.2 Acordarea de subventii (microgranturi) pentru infiintarea de noi afaceri  Ianuarie-Decembrie 2023

Depunere Planuri de afaceri – 16 decembrie 2022, ora 12.00. Lista proiecte planuri de afacere depuse:

  1. Cheie Elena Sorana – jud. Tulcea – rural
  2. Cartea Alexandra Maria – Jud. Constanta – urban
  3. Neagu Ana Maria – jud. Tulcea – rural
  4. Nedelciu Mihai Cosmin – Jud. Tulcea – rural
  5. Negreanu Toader – jud. Tulcea – rural
  6. Vitu Andrei Trandafir – jud. Tulcea – rural
  7. Nistor Marian Raul – jud. Constanta – Agigea – Sat Constanta – rural

Verificare conformitate administrativa și eligibilitate (CAE) – 16 decembrie 2022 – ora 24.00. Lista proiecte planuri de afaceri admise:

  1. Cheie Elena Sorana – jud. Tulcea – rural
  2. Cartea Alexandra Maria – Jud. Constanta – urban
  3. Neagu Ana Maria – jud. Tulcea – rural
  4. Nedelciu Mihai Cosmin – Jud. Tulcea – rural
  5. Negreanu Toader – jud. Tulcea – rural
  6. Vitu Andrei Trandafir – jud. Tulcea – rural
  7. Nistor Marian Raul – jud. Constanta – Agigea – Sat Constanta – rural

Publicare lista proiecte respinse etapa verificare CAE – 17 decembrie 2022 – ora 10.00

Nu exista

Depunere contestații etapa verificare CAE – 18 Decembrie 2022 – ora 24.00

Nu este cazul

Evaluare contestații – 19 decembrie 2022 – ora 16.00

Nu este cazul

Publicare lista proiecte respinse etapa verificare CAE – 19 decembrie 2022 – ora 17.00

Nu este cazul

Evaluare tehnica și financiară (ETF) – 16 – 19 decembrie 2022 – ora 24.00. Lista proiecte admise:

  1. Cheie Elena Sorana – jud. Tulcea – rural
  2. Cartea Alexandra Maria – Jud. Constanta – urban
  3. Neagu Ana Maria – jud. Tulcea – rural
  4. Nedelciu Mihai Cosmin – Jud. Tulcea – rural
  5. Negreanu Toader – jud. Tulcea – rural
  6. Vitu Andrei Trandafir – jud. Tulcea – rural
  7. Nistor Marian Raul – jud. Constanta – Agigea – Sat Constanta – rural

Lista intermediara a proiectelor selectate (ETF):

  1. Cheie Elena Sorana – jud. Tulcea – rural
  2. Cartea Alexandra Maria – Jud. Constanta – urban
  3. Neagu Ana Maria – jud. Tulcea – rural
  4. Nedelciu Mihai Cosmin – Jud. Tulcea – rural
  5. Negreanu Toader – jud. Tulcea – rural
  6. Vitu Andrei Trandafir – jud. Tulcea – rural
  7. Nistor Marian Raul – jud. Constanta – Agigea – Sat Constanta – rural

Depune contestații etapa ETF:

Nu este cazul

Lista finala a proiectelor selectate pentru finanțare:

  1. Cheie Elena Sorana – jud. Tulcea – rural
  2. Cartea Alexandra Maria – Jud. Constanta – urban
  3. Neagu Ana Maria – jud. Tulcea – rural
  4. Nedelciu Mihai Cosmin – Jud. Tulcea – rural
  5. Negreanu Toader – jud. Tulcea – rural
  6. Vitu Andrei Trandafir – jud. Tulcea – rural
  7. Nistor Marian Raul – jud. Constanta – Agigea – Sat Constanta – rural

Echipa Tehno